Tags

Το σκεπτικό του Μάικλ ήταν: “Θέλω οι σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, oι μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, να με αντιγράψουν. Δεν θέλω να ντύνομαι με ότι κυκλοφορεί ήδη. Θέλω να προβάλλω την μοναδικότητά μου, θέλω να είμαι αυτό που αντιπροσωπεύει η μουσική μου,  θέλω η εικόνα μου να είμαι εγώ”.

“Michael’s concept was, ‘I want the fashion designers in the world, the big conglomerates, I want them to copy me. I don’t want to wear what’s out there. I want to push my individuality, and being that my music is me, my look should be me,’” Bush said.

 

Μουσική, Κινηματογράφος, Ιστορία και Μόδα

This slideshow requires JavaScript.

Dressing Michael Jackson του Michael Bush (Ντύνοντας τον Μάικλ Τζάκσον): Ενα ενδιαφέρον βιβλίο από τον προσωπικό του ενδυματολόγο

Dressing Michael Jackson του Michael Bush (Ντύνοντας τον Μάικλ Τζάκσον): Ενα βιβλίο από τον προσωπικό του ενδυματολόγο.
Πάνω από 2 δεκαετίες, ο σχεδιαστής Μάικλ Μπους και αργότερα ο Ντένις Τόμπκινς δημιούργησαν τα κοστούμια για τον θρυλικό περφόρμερ Μάικλ Τζάκσον.
For over two decades, designer Michael Bush and late partner Dennis Tompkins created costumes for legendary performer Michael Jackson.

Ποιός ενέπνευσε την μόδα του Μάικλ Τζάκσον
Who Inspired Michael Jackson’s Fashion?

http://theglamazons.wordpress.com/category/michael-jackson/

Η Ενδυματολογία είναι η μελέτη των ενδυμάτων από ιστορική, ψυχολογική, κοινωνιολογική, γεωγραφική και κατασκευαστική σκοπιά. Ένδυμα είναι καθετί με το οποίο σκεπάζουμε το σώμα, ενώ ενδυμασία το σύνολο των εξωτερικών κυρίως ενδυμάτων.
Πηγές της ενδυματολογικής έρευνας είναι τα ενδύματα αυτά καθεαυτά, τα γραπτά μνημεία, ο προφορικός λόγος, οι καλλιτεχνικές απεικονήσεις (ζωγραφικά, γλυπτικά και άλλα έργα), τα κάθε λογής σχέδια, η φωτογραφία και οι κινηματογραφήσεις κάθε είδους.

Οι επιλογές των κοστουμιών λοιπόν δεν ήταν τυχαίες. Επιλέγονταν σύμφωνα με το τι ήθελε να περάσει ο Μάικλ ως καλλιτέχνης, την προσωπική ματιά και ιδέα που είχε για τον κόσμο, μέσα από την προσέγγιση τής πορείας του ανθρώπου, ιστορικά και κοινωνικά, όχι μόνο από καλλιτεχνικής άποψης αλλά και κοινωνικής στάσης και πολιτικής θέσης.

Ενδυματολογικά υπήρχε πληθώρα από σχεδιασμό κοστουμιών που χρησιμοποιούσε ο Μάικλ Τζάκσον.Τα πάντα ήταν υπολογισμένα και σκηνοθετημένα έτσι όπως έπρεπε να είναι.

Οι ιδέες προέρχονταν από το σινεμά, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την ιστορία, την μόδα σε συνδυασμό με την παρουσίαση των σώου. Από κλασσικές ταινίες όπως η Guilda, West side story, διάφορα musical.

Βρίσκουμε κοστούμια: στρατιωτικά με χιαστί φυσίγγια, βασιλικά με επωμίδες, κοστούμια γκανγκστερ, πέτσινα μπουφάν, πούλιες, καπέλα, γάντια, φόρμες γυμναστικής, κοντά παντελόνια που άφηναν να φαίνονται λευκές κάλτσες, απλά μακο λευκά μπλουζάκια, χρυσά, ασημένια, μααύρα, κόκκινα, μπλέηζερ, μίξεις αντρικών και γυναικείων ρούχων όπως το χρυσό γυναικείο κορμάκι στην περιοδεία του Dangerous που φοράει πάνω από το μαύρο αντρικό παντελόνι, δαντέλες, το χρυσό παντελόνι στην περιοδεία του History, τα περιβόητα Gold Pants που διέγραφαν την γεννητική χώρα, μπέρτες, βενετσιάνικα, σαιξπηρικά, παλτά και κουστούμια του ’30, του ’50, τζην, διαστημικά, γυαλιά ray-ban, και πολλά άλλα που μπορεί να μην ταίριαζαν μεταξύ τους και να ήταν διαμετρικά αντίθετα όσον αφορά τα κοινωνικά status.
Μακιγιάζ και μαλιά: γυναικεία και αντρικά. Αξεσουάρ.

Μπορεί αν τα φόραγε όλα αυτά κάποιος άλλος να έμοιαζαν γελοία. Στον Μάικλ όμως πήγαιναν τα πάντα και ήταν όλα γοητευτικά πάνω του, ότι και να φόραγε!

Σκαμπώ, βαλίτσες, λευκοί προβολείς, πολύχρωμοι, γερανοί, κ.α.